Afsluiting Hokkenexpositie

Oude tijden herleefden toen de zolder op de laatste zaterdag van de expositie volstroomde. En er was meer dat stroomde en de sfeer merkbaar verhoogde. De oude rockers lieten zich het bier goed smaken en ook de kaas, worst en nootjes gingen er wel in.

De mensen van de Beatzolder waanden zich weer zestien, maar ook de jongere deelnemers aan de expositie keken terug op hun teenertijd. Weliswaar minder lang geleden, maar de verhalen borrelden weer rijkelijk op. Hoogtepunt was het optreden van het bandje The Hands, waarmee de Beatzolder was ontstaan. De chemie tussen de mannen onderling en met het publiek was er nog steeds. 

Verder was er de uitslag van het aantal bierdoppen raden in de Heinekenlaars. De jury kweet zich nauwgezet van haar taak en telde er 549. Dat aantal was door niemand exact geraden, maar er waren twee mensen die het met één dopje verschil hadden geraden, namelijk 548 en 550! Het opwerpen van een bierviltje moest het lot bepalen en zo werd Barry van de Ende eerste, M. Baas tweede en Ton van Leeuwen derde. De winnaars kregen een mooi bierpakket, beschikbaar gesteld door slijterij Van Lenteren uit Maasdijk.

Deze expositie heeft  veel mensen binnen de muren van het museum gebracht, die er nog nooit waren geweest. Het was leuk om te zien hoe zij De Timmerwerf als verrassend hebben ervaren.

Klik hier voor het fotoalbum.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf

Poppenhuizen (11 september 2021 t/m 26 februari 2022)
Poppenhuizen (11 september 2021 t/m 26 februari 2022)