Huidige expositie

Lierse Amateur Kunstenaars (LAK) expositie. Beleeft de zomer in het museum

Een jarenlange traditie zet zich ook in 2019 voort. Wat veertig jaar geleden begon als een expositie in het gemeentehuis van De Lier tijdens de Bradelierweek, is uitgemond in al weer een lange reeks van exposities in museum De Timmerwerf in de zomervakanties.

De LAK-expositie is dan gratis te bezoeken, wat mogelijk wordt gemaakt door een financiële bijdrage van het Oranje Comité. Het is verrassend om te zien hoeveel dorpsgenoten over creatieve talenten blijken te beschikken en hoe divers hun kunstwerken zijn. Allerlei schildertechnieken, keramiek, fotografie en anderszins zijn er te bewonderen.

Deze editie hebben ruim vijftig amateurkunstenaars hun werk aangeleverd. Het is een mooie prestatie van het LAK-comité dat zij er weer in zijn geslaagd om de vele werken zo te presenteren dat zij allemaal tot hun recht komen.

In de entree van het museum zijn enkele vitrines ingericht met oude camera’s en foto’s. Deze collectie is van Chris Hansler, die in de expositie met twee schilderijen is vertegenwoordigd.

Beneden hangt ook een groot werk samengesteld uit foto’s van bijzondere begraafplaatsen, een examenopdracht van Anne van Lenteren. Er ligt een bijbehorend album met foto’s over hetzelfde onderwerp, dat door de bezoekers mag worden ingezien.

Iedere zaterdag komt een van de exposanten om meer van zijn of haar werk te laten zien en de techniek van het schilderen, boetseren, houtsnijden, enz. te demonstreren. Zie voor de actualiteit www.detimmerwerf.nl.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf

(Bradelierweer) Demonstratie keramische beelden door exposanten Marjan Ruigrok en Tiny Rieken van 13:00 tot 16:00 uur
(Bradelierweer) Demonstratie keramische beelden door exposanten Marjan Ruigrok en Tiny Rieken van 13:00 tot 16:00 uur