Huidige expositie

Modellen uit het juist hout gesneden

Ná een lange expositie over de wateroverlast in 1998 en vóór de komende kerstexpositie biedt museum De Timmerwerf een korte en leuke expositie ‘Modellen uit het juiste hout gesneden’. Te zien is de collectie houten modellen van dhr. Catsburg, die hij onlangs aan ons museum heeft geschonken. 

Onze vrijwilligers Arie Bijl, Bertus van der Stok en Jan Eikelenburg delen de hobby van genoemde exposant. Arie en Bertus tonen spectaculaire schepen en Jan heeft mooie boerenwagens gebouwd. Houten modellen van boerenwagens, koetsen, sleeën, schepen en een Zuid-Afrikaanse ‘ossewa’ (aangeleverd door Jan van Dijk) tonen zowel de vrolijke wereld van Anton Pieck als het ruige verleden. En dat alles tot stand gekomen onder de vaardige handen van ambachtsmannen die menig uur in hun hobby en de liefde voor het hout hebben gestoken.

U komt vast op een vélocipède of in een automobile, maar op het voorplein ziet u hoe onze voorouders in een rijtuig zouden zijn aangekomen. De tijd gaat snel en gebruik hem wel, maar bedenk dat deze tentoonstelling slechts zes weken is te bewonderen.

Expositie start 14 september en eindigd op 19 oktober.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf

Gratis Timmerfeest voor kinderen van 13:00 tot 16:00 uur
Gratis Timmerfeest voor kinderen van 13:00 tot 16:00 uur
Start expositie 'Kerstgroepen' + Historische Werkgroep Oud De Lier
Start expositie 'Kerstgroepen' + Historische Werkgroep Oud De Lier