Fietsexcursie door de Hoefpolder langs waterbergingsprojecten o.l.v. een gids van het Hoogheemraadschap van Delfland

Op zaterdag 25 mei organiseert De Timmerwerf samen met medewerkers van Delfland de laatste fietsexcursie door de Hoefpolder. Deze polder is de kleinste polder van De Lier, maar met woningbouw, bedrijventerreinen en glastuinbouw zeer intensief bebouwd. De Schildersbuurt en de Muziekbuurt liggen ook in deze polder. Maar hoe is de waterhuishouding in dit gebied geregeld, welke maatregelen zijn er genomen om droge voeten te houden en waar wordt er vanuit de Lee water ingelaten om de sloten in de woonwijken regelmatig te verversen?
Op stinksloten en te veel stilstaand water met muggenoverlast zit niemand te wachten. Het gemaal van de Hoefpolder staat aan het begin van de Sportlaan en zal tijdens deze excursie geopend zijn. Molenaar Rob van Zijl gaat u vertellen hoe alles werkt en waar het uitgemalen polderwater in de Lee uitkomt. De route gaat via de Kijckerweg langs een aantal grote waterbergingen richting Hoefweg. Een medewerker van Delfland legt uit welke investeringen er zijn gedaan om wateroverlast in deze intensief bebouwde polder te voorkomen.

De fietsexcursie start bij De Timmerwerf en het vertrek is om 10.00 uur. De route duurt ongeveer tot 11.30 uur. De kosten zijn 3,= euro p.p. en kinderen gaan gratis mee. Elke deelnemer krijgt een routekaart mee die tevens toegang tot de tentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’ geeft. Bij slecht weer zal de fietsexcursie een week verschoven worden.
Van harte aanbevolen en zeker interessant voor mensen die in deze polder wonen of er hun bedrijf hebben.

Hierna volgt nog één fietsexcursie op zaterdag 22 juni en wel door de Kralingerpolder.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf

Expositie "Pompen of verzuipen" over de wateroverlast in De Lier 1998. Tot 6 juli 2019
Expositie "Pompen of verzuipen" over de wateroverlast in De Lier 1998. Tot 6 juli 2019
Open Huis Historische Werkgroep Oud De Lier van 10:00 tot 12:00 uur
Open Huis Historische Werkgroep Oud De Lier van 10:00 tot 12:00 uur
Houtdraaigroep De Lier
Houtdraaigroep De Lier