Fietsexcusrsie langs waterbergingsprojecten in de Oude Lierpolder o.l.v. een gids van het Hoogheemraadschap van Delfland

De expositie ‘Pompen of Verzuipen’ besteedt met foto- en filmmateriaal ruim aandacht aan de enorme wateroverlast uit 1998. Daarnaast laat het Hoogheemraadschap van Delfland een uitgebreide presentatie zien van alle uitgevoerde maatregelen in en rondom De Lier om herhaling van wateroverlast te voorkomen. De waterhuishouding vraagt in De Lier constant aandacht met creatieve oplossingen. Sommige projecten kan iedereen aanwijzen, maar er zijn ook veel onbekende projecten uitgevoerd die veelal aan ons oog voorbijgaan.

De Timmerwerf heeft samen met medewerkers van Delfland interessante fietsexcursies samengesteld langs de waterbergingsprojecten in de drie Lierse polders. Onder leiding van een medewerker van Delfland krijgt u daar een deskundige uitleg over en tijdens de excursie kunt u hen ook alles vragen wat u altijd al over waterbeheer wilde weten. Er zijn al drie excursies gehouden, maar zij worden nog een keer herhaald voor degenen die ze gemist hebben.

Op zaterdag 19 januari gaat de fietsexcursie door de Oude Lierpolder, de start is bij De Timmerwerf en hij duurt ongeveer anderhalf uur. Vertrek 10.00 uur en deelname is voor eigen risico. De kosten zijn € 3,- per persoon en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving met een duidelijke plattegrond mee en heeft hiermee ook gratis toegang tot de expositie.

Mochten de weersomstandigheden op de excursiedatum te slecht zijn, dan schuiven we de fietstocht een week op.
Zaterdag 19 januari om 10.00 uur bij Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf