In museum De Timmerwerf begint op 4 maart een nieuwe expositie getiteld Speelgoed. Bouwen door de tijd heen.

Nu de expositie ‘Vakmanschap is meesterschap’ is afgelopen, gaan we over op een heel ander thema, namelijk bouwen met lego.

De alom bekende bouwsteentjes komen in ieder huishouden voor, iedereen kent het en jong en oud beleeft er plezier aan. Wat weinig mensen weten is dat de plastic steentjes stammen uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw en zijn voortgekomen uit houten speelgoed.

Met de productie van kinderspeelgoed probeerde een Deense timmerman tijdens de crisis van de jaren dertig zijn timmerfabriek van de ondergang te redden. Zijn ondernemingszin zorgde voor een groei waar voorlopig nog geen eind aan gaat komen. In de tentoonstelling kunt u de hele geschiedenis volgen van de productie van houten auto’s, vrachtwagens, treinen, trekeendjes, strijkplankjes en spaarpotten tot aan de nieuwste series toe.

Authentiek materiaal met de originele dozen, bouwwerken, filmpjes en naslagwerk bieden een mooi overzicht. De kinderen en natuurlijk ook de andere bezoekers kunnen zelf met Lego gaan bouwen aan een grote tafel op zolder. Op een aantal zaterdagen zijn er activiteiten, houdt u de website in de gaten!

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf