Lasersnijden om poppenhuizen in te richten

Op zaterdag 19 maart komt een van de deelnemers aan de expositie ‘De miniwereld van de poppenhuizen’ van 13.00 – 16.00 uur naar ons museum om over een bijzondere techniek te vertellen.

Kris Alberti is een jonge deelnemer en heeft Spatial Design gestudeerd aan de HKU in Utrecht. Het maken van maquettes vond zij het leukste onderdeel van haar studie en toen zij afgestudeerd was, mocht ze nog een jaar gebruikmaken van de lasersnijder op de kunstacademie. Kris had een lang gekoesterde wens om ooit eens een modern poppenhuis te bouwen en zij schafte een eigen laserprinter aan.

Zij werkt met een tekenprogramma op de computer en de laser snijdt door middel van een laserbuis en een aantal spiegels haar meubeltjes tot op de millimeter nauwkeurig. Haar ontwerpen blijken zo aan te spreken dat er steeds meer vraag is naar haar lasergesneden bouwpakketjes. Het bouwen van haar boxen in een bepaalde stijl en rond een thema maakt haar gelukkig. De bezoekers van de expositie zullen vast haar enthousiasme delen als zij zaterdagmiddag De Timmerwerf in De Lier bezoeken.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf