'Operatie Steenbreek' van 10:00 tot 16:00 uur - 'Praat mee in het Klimaatatelier van 11:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 15:00 uur

Op zaterdag 8 juni komt Gemeente Westland naar museum De Timmerwerf met acties in het kader van de expositie ‘Pompen of verzuipen’.

Alle tuinen groen in De Lier!
Met Operatie Steenbreek neemt gemeente Westland een initiatief om samen met u te voorkomen dat we bij zware regenval weer onder water komen te staan. Stenen uít de tuin en planten erin levert extra grond op, waardoor het water beter afgevoerd wordt. Alle beetjes helpen.

Op zaterdag 8 juni kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur op het pleintje voor De Timmerwerf tuintegels komen inruilen voor planten. Voor de eerste tien tegels krijgt u 1 plant per tegel, voor de volgende twintig tegels 1 plant per twee tegels en bij nog meer tegels 1 plant per vijf tegels. U kunt op uw vingers uittellen hoe mooi groen uw tuin gaat worden.

Meer weten? Tel. 06 26 41 71 37 of waterbewustwestland@delfland.knnv.nl

Praat mee in het klimaatatelier
In het museum is tot 6 juli de tentoonstelling te zien over de periode waarin De Lier in 1998 door een watersnoodramp werd getroffen. Een overstroming waarbij veel huizen en bedrijven onder water kwamen te staan. Ook is te zien hoe daarna is gewerkt aan het uitbreiden van de opvang en beheersing van het water.
In deze toepasselijke omgeving nodigt Gemeente Westland u graag uit om deel te nemen aan het klimaatatelier. In twee groepen van maximaal twintig personen gaan we met elkaar bespreken wat uw en onze ideeën zijn om de gemeente Westland voor te bereiden op extreem weer, dat steeds vaker voorkomt.

U kunt zich inschrijven voor een van de workshops van:
11:00 – 12:30 uur
13:30 – 15:00 uur

Daarbij geldt dat u zich zo snel mogelijk dient in te schrijven, want vol = vol.
Meldt u aan via: waterbewustwestland@delfland.knnv.nl

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf