Poppenhuizen (11 september 2021 t/m 14 mei 2022)

Museum De Timmerwerf is het komende half jaar het decor voor grote en kleine poppenhuizen, die allemaal met de hand zijn gemaakt. En dat met een ongekende liefde, verzamellust en passie! De poppenhuizen en taferelen worden tot in ieder detail opgebouwd en ingericht en dat alles op schaal 1:12. Enkele taferelen zijn zelfs op schaal 1:48 gebouwd.

Wie denkt aan de traditionele poppenhuizen die vroeger door rijke dames van stand werden ingericht, komt dergelijke poppenhuizen zeker tegen. Maar wat te denken van het kasteel van Doornroosje, het huisje van de houtbewerker Geppetto die Pinokkio zijn lange neus gaf of een echte Amerikaanse diner?

De martelkamer is een exacte kopie van de martelkamer in De Gevangen Poort in Den Haag en de maker bouwde met evenveel gemak de voorgevel van De Timmerwerf na. Een kaaswinkel in een Goudse kaas of een tafereel in een oude naaimachinekoffer staan broederlijk naast een groot, licht en modern ingericht huis. Nieuwe technieken als lasersnijden en 3D-printen worden tegenwoordig enthousiast ingezet en bieden andere mogelijkheden.

In de entree van het museum staat een grote oude kast die gevuld is met prachtige oude beren, poppen en slaapkamerameublementjes die de eigenares al jaren verzamelt. Kortom, veel variatie en genoeg te zien.

De exposanten zijn in alfabetische volgorde:

Kris Alberti
Fred en Hannie de Boer
Thea Bosma
Riek Hagebeek-Westerbrink
Ans Luster
Trees Persoon
Cisca Poppe-Vorselman
Jan Pruisken
Marinus van Vliet
Cees van der Weide
Marrie Wielaard
Ria van der Woude

De stijl en onderwerpen van de exposanten zijn heel persoonlijk, maar de liefde en passie voor hun poppenhuizen delen ze met elkaar. Het is dan ook heel leuk dat zij regelmatig gedurende de expositie aanwezig zullen zijn om te vertellen hoe hun poppenhuizen tot stand komen.

De expositie is elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in Museum De Timmerwerf, Hoofdstraat 63 in De Lier tot 14 mei 2022. Groepen zijn op afspraak welkom, aanvragen bij info@detimmerwerf.nl.  Er komen ook leuke activiteiten in deze periode en houd daarvoor de website www.detimmerwerf.nl in de gaten.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf