Winter Wonderland 16 en 17 december

Dit jaar zal het festijn twee dagen duren: op vrijdag 16 december van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 17 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Natuurlijk is er in De Timmerwerf van alles te beleven. Buiten op het voorplein zal de vuurkorf weer voor warmte en licht zorgen en de houtdraaiers draaien hun kerstboompjes en sneeuwmannen dat het een lieve lust is. Vorig jaar vonden hun producten gretig aftrek.

Bijzonder is dit jaar dat de Midwinterhoornblazers hun weg naar het museum hebben gevonden, wat toch een unieke gebeurtenis is in onze contreien. Vrijdagavond staan zij vanaf 18.00 uur op het voorplein. Komt dat zien en horen!

In de werkplaats worden veel handgemaakte kerstproducten verkocht die de vrijwilligers hebben vervaardigd. De verkoop van de producten van Unicef is een jaarlijkse traditie en een goede zaak. Zij verkopen veel mooie dingen in de kerstsfeer.

Boven is de expositie ‘Vakmanschap is meesterschap’ over de Lierse ambachtelijke bedrijven van vroeger en nu te bezichtigen. Deze bestrijkt een periode van bijna tweehonderd jaar en vertelt het verhaal aan de hand van prachtige foto’s, voorwerpen uit de bouwwereld en er zijn kleine werkplaatsen ingericht. De verhalen over de metselaars, de timmerlieden, de loodgieters, de elektriciens en de schilders met de foto’s van weleer.

De Theebukker op het voorplein van Museum De Timmerwerf